Aardbei-Balsamico Pizza met Kip, Zoete Ui en Bacon

 

Terug naar recepten overzicht

Aardbei-Balsamico Pizza met Kip, Zoete Ui en Bacon

Aardbei-Balsamico is heerlijk bij salades, maar ook een verrassende smaakcombinatie in deze pizza met kip, zoete ui en bacon!

Bron: The Cafe Sucre Farin

INGREDIENTEN

– 1/2 kopje (Stro) Aardbeienjam of conserven
– 1/4 kopje balsamico azijn
– 1 theelepel chilisaus
– 1 pizzabodem of pizzadeeg
– 1 kopje blokjes kipfilet of kleingesneden overgebleven kip
– 1/2 kopje gerookt spek, gesneden in blokjes
– 1/2 kopje dun gesneden zoete ui
– Zakje geraspte Italiaanse (pizza) kaas
– 1/4 kop verse koriander, fijngehakt
– 1/4 kopje verse aardbeien, in kleine blokjes gesneden
– Klein beetje bloem of maismeel

BEREIDING

1 Plaats een pizzasteen of bakplaat op het middelste rek van de oven. Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius.

2 Doe de balsamico azijn in een kleine steelpan. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 4-5 minuten doorkoken tot het is teruggebracht tot de helft van het oorspronkelijke volume en het mengsel dik en stroperig is. Voeg de aardbeienjam of conserven toe samen met de chilisaus en meng goed. Zet opzij om af te koelen.

3 Rol het pizzadeeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak tot ongeveer een 30 cm cirkel. Vorm hoeft niet perfect te zijn, dit is een rustieke pizza. Leg een stuk bakpapier, iets groter dan het deeg op een pizzabord of een omgekeerde bakpan. (Het bakpapier maakt het plaatsen van de pizza in de oven veel makkelijker!) Bestrooi het bakpapier licht met maïsmeel of bloem. Vouw het deeg in vieren en leg op het bakpapier, dan ontvouwen.

4 Meng de kip met 2 eetlepels van de balsamico-aardbei mengsel en bedek alle kip met saus. Giet de resterende saus op het pizzadeeg en de verspreid gelijkmatig. Laat 2 cm vrij rondom de rand.

5 Plaats ongeveer 3/4 van de kaas op de bovenkant van het deeg en verspreid gelijkmatig over de saus. Verdeel de kip, spek en zoete ui op de kaas. Strooi de resterende kaas over deze laag.

6 Schuif het bakpapier met de pizza op de steen of bakplaat. Bak ongeveer 8-10 minuten of tot de kaas bubbelt en de korst goudbruin is. Let goed op, bij deze temperatuur is het gemakkelijk om de pizza te verbranden!

7 Haal uit de oven en laat iets afkoelen, 1-2 minuten. Bestrooi met gehakte koriander en verse in blokjes gesneden aardbeien. Serveer en geniet!