Eddo de Veer en zijn fascinatie voor aardbeien

Een fascinatie

voor aardbeien


 

Over Eddo de Veer

Eddo de Veer
Eddo de Veer

De drijvende kracht achter de Stro Aardbeien

Ik ben 53 jaar en heb samen met mijn vrouw Marianne drie geweldige kinderen die inmiddels allen op zichzelf wonen. Ik heb een tuinbouwopleiding gevolgd en werk al vele jaren in de tuinbouw. Zo heb ik 17 jaar als vertegenwoordiger en adviseur van Royal Brinkman gewerkt en twee jaar bij Lentse Potgrond.

Sinds 2010 heb ik mijn eigen onderneming – Weerbaar Telen – waarbij ik advies en concrete oplossingen biedt aan telers met de focus op het telen van een zo weerbaar mogelijk gewas, een sterk en vitaal gewas dat veel minder afhankelijk is van chemische gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest. Bovendien wordt de nutriënten dichtheid vergroot, hebben producten een betere smaak, een betere houdbaarheid, geuren ze sterker en zijn zo onaantrekkelijker geworden voor insecten en schimmels. Maar des te aantrekkelijker voor de mens!

Op deze manier draag ik graag mijn steentje bij met het produceren van lokale voeding van uitstekende kwaliteit.

Bloem van de aardbeienplant
Bloem van de aardbeienplant

Waarom een eigen aardbeienkwekerij?

Ik heb aardbeien altijd een fascinerende teelt gevonden en ik wil graag de uitdaging aangaan om een biologische aardbei te telen met de echte smaak van vroeger. In de zomermaanden juni en juli, wanneer mijn advieswerkzaamheden op een lager pitje staan, stort ik mij graag volledig op de aardbeien.

Op deze manier draag ik graag mijn steentje bij met het produceren van lokale voeding van uitstekende kwaliteit. Door zelf ook een kwekerij te runnen, verwacht ik ook dat ik andere telers nog beter kan adviseren.