Het proces voor de smaak van vroeger

De smaak van vroeger

opnieuw uitgevonden

 

Een bijzondere aanpak voor een authentieke smaak

Onze kwekerij van anderhalve hectare ligt in Overberg, vlakbij Veenendaal. Het telen van een bijzondere, biologische aardbei met de smaak van vroeger vereist een even bijzondere aanpak.

Mijn passie is, om een aardbei te kweken met de smaak van vroeger waar je vrolijk en blij van wordt.

De bodem
Om biologisch te kunnen telen moeten de aardbeiplanten in de volle grond staan en gebruiken we geen kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. De bodem is in deze het belangrijkste gereedschap en zal na bodemonderzoek in balans gebracht worden met de juiste kostbare mineralen. Ook zal het bodemleven op topniveau worden ingericht door het brengen van nuttige bodem biologie en tevens zal de bodem worden afgedekt met een dikke laag blad en stro.
 De aardbeiplanten zullen worden beschermd tegen regen en hagel middels minitunnels. Deze manier van telen is nogal kapitaal- en arbeidsintensief en vereist de nodige vakkennis.

Over de grond gaat een dikke laag bladeren
Over de grond gaat een dikke laag bladeren

Het water
Er is een bron geslagen van ruim 30 mtr. diep met daarop een pomp en een computer die middels elektrische kranen de vakken aanstuurt en water brengt naar druppelslangen die in de rij bij de planten zijn gelegd.
Ook is er een pomp waarmee we producten kunnen mee laten druppelen met het water zoals zoete meststoffen en micro-organismen, melasse, humine, suiker en zeewater concentraat.

stropop1
Stro pop

De bemesting
De planten worden met een “zoete plantaardige meststof” bemest, samen met micro organismen, calcium etc. Wanneer nodig corrigeren we met natuurlijke bladmeststoffen.


Een ware beleving
Mijn passie is, om een aardbei te kweken met de smaak van vroeger waar je vrolijk en blij van wordt. Gecombineerd met de aankleding van stro-poppen op het veld hopen we een bezoek aan “Overbergse Stro-Aardbeien” een ware beleving te maken.